"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN SAHİLLERİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILDI

Mersin’de ’Dünya Temizlik Günü’ kapsamında sahil kesiminde gerçekleştirilen temizlik etkinliğinde, kamyonlar dolusu çöp toplandı.

Mersin’de ‘Dünya Temizlik Günü’ kapsamında sahil kesiminde gerçekleştirilen temizlik etkinliğinde, kamyonlar dolusu çöp toplandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerince, ‘Dünya Temizlik Günü’ dolayısıyla ‘Tertemizsin Mersin’ sloganıyla Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu Mahallesi sahilinde farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlikte, 250 temizlik personeli ve gönüllü vatandaşlar sahildeki çöpleri temizledi.

Ortaya kamyonlar dolusu çöp çıktı

Kentin 5 farklı noktasından kalkan servislerle Adanalıoğlu sahiline gelen vatandaşlar ve belediyenin 250 temizlik personeli bir noktadan başlayarak sahilde adım adım ilerledi. Katılımcılar plastikten metale, yemek atıklarından sigara izmaritlerine kadar gördükleri tüm çöpleri ellerindeki çöp poşetlerine doldurdu. Etkinlik öncesi çöplerin oluşturduğu tabakadan ibaret olan sahil, etkinlik sonrası yerini tertemiz bir kumsala bıraktı. Etkinlik sonunda ortaya çıkan onlarca poşet dolusu çöp, kamyonlara yüklenerek bertaraf edilmek üzere yola çıktı.