"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

REKTÖR ÇAMSARI, UZUNCABURÇ ANTİK KENTİ’NDEKİ KAZI ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Silifke ilçesindeki Uzuncaburç Antik Kenti’nde, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu başkanlığında devam eden kazı çalışmalarını inceledi

Kazı çalışmalarından çıkan parçaların koruma altına alınması için hazırlanan restorasyon ve konservasyon laboratuvarı ile kazı alanlarındaki çalışmaları inceleyen Çamsarı, Uzuncaburç Mahallesi Muhtarı Haluk Ünal ile yöresel ürün standını da gezerek yöre halkından çalışmaların bölgeye katkısı hakkında bilgi aldı.
Öğrencilere aşı çağrısı

Uzuncaburç Diocaesarea Antik Kenti Tarihi Zeus Tapınağı içerisinde gerçekleştirilen bir televizyon programına da katılan Çamsarı, 27 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitim konusuna değindi. Çamsarı, “Biz elimizden gelen bütün tedbirleri aldık. Sınıf yoğunluklarına ve diğer tedbirlere dikkat etmeye çalışacağız. Şu an için hazırız diyebilirim. Öğrencisiz kampüsün bir anlamı yok. Birçok farklı kurum ve sağlıkçılarla birlikte aldığımız kararlar sonucunda, öğrencilerimizi ağırlamaya hazırız. Bu noktada, tüm personel ve öğrencilerimizin aşılarını tamamlaması çok önemli” dedi.