"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

’KADINLAR FUTBOLDAN ANLAMAZ’ ALGISINI YENMEK İÇİN SAHAYA ÇIKTILAR

Mersin’de belediye çalışanı kadınlar, ’kadınlar futboldan anlamaz’ algısını yıkmak ve kadınların haberlerde şiddetle değil başarılarıyla anılması için farkındalık oluşturmak adına katıldıkları turnuvada, halı sahanın tozunu attırdı.

Mersin’de belediye çalışanı kadınlar, ‘kadınlar futboldan anlamaz’ algısını yıkmak ve kadınların haberlerde şiddetle değil başarılarıyla anılması için farkındalık oluşturmak adına katıldıkları turnuvada, halı sahanın tozunu attırdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi çalışanlarının geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği ‘Geleneksel Futbol Turnuvası’nda bu yıl kadın çalışanlar da yerini aldı. Turnuvanın açılış karşılaşmasını gerçekleştiren kadınlar, ‘kadınlar futboldan anlamaz’ algısını yıkmak için halı sahanın tozunu attırdı.

Mesai sonrası antrenman yapıyorlar

Mezitli ilçesindeki bir halı sahada gerçekleşen ilk maçın açılış vuruşunu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok yaptı. Ulaşım Dairesi Başkanlığında çalışan kadın personelin oluşturduğu ‘Hanedan, Bordo Bereliler, Kaplanlar ve Ateş Böcekleri’ takımları, sahada ter döktü. Birçoğunun futbol deneyimi olmamasına rağmen bazı toplumsal algıları yıkmak için işe koyulan kadınların bir diğer amacı da kadına yönelik şiddetin son bulması adına farkındalık oluşturmak oldu. Hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu bir araya gelen kadınlar, maç için ısınıyor, antrenman yapıyor.