"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

KILIÇDAROĞLU’NDAN NAKLİYECİLERE: “BEN SİZİN DERTLERİNİZE TALİBİM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, nakliyecilerin çözülmesi gereken birçok sorunu olduğunu belirterek, “Ben sizin oyunuza talip değilim.

Ben sizin dertlerinize, sorunlarınıza talibim” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ‘Büyük Nakliyeciler Buluşması’ çerçevesinde Mersin’e gelerek, nakliyeciler, kamyon ve tır şoförleriyle buluştu. Nakliyeciler Sitesi arkasındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi Tır Garajında gerçekleşen buluşmaya, CHP Mersin milletvekilleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’li ilçe belediye başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

“Mersin, en önemli merkez haline gelecek”

Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, kendisinden önceki konuşmalarda ranttan söz edildiğini belirterek, rantı kentte yaşayanların hak ettiklerini ve onlara vereceklerini söyledi. Mersin’in sektör açısından çok önemli bir kent olduğunu, bundan dolayı da bu toplantıyı Mersin’de gerçekleştirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Mersin, sadece bu bölgenin, sadece Türkiye’nin, sadece Avrupa’nın değil, dünyanın çok önemli bir merkezi haline gelecek. Allah nasip eder iktidar olursak görecekseniz; en önemli merkez haline en geç 8-9 yıl içinde gelecek. Böylece bu bölge, sadece Türkiye’ye, Akdeniz ülkelerine hizmet veren değil, özellikle Avrupa ve Amerika’ya en büyük hizmeti götürecek bölge olacak. Bizim ‘Merkez Türkiye’ projesinin ana unsuru bu. Burada sadece nakliye olmayacak. Biz aynı zamanda Hakkari’deki çinko madenini, bu bölgede kuracağımız maden rafinerisinde işleyeceğiz. Madeni dışarıya çok ucuz bedelle ihraç ediyoruz, burada işlediğimiz zaman en az 50-100 kat fazlasıyla ihraç edeceğiz. Herkes kazanacak. Bölgeyi düşündüğünüzden daha fazla büyüteceğiz; burası İstanbul’dan sonra en büyük kent olacak. Herkes kazanacak ve çok kısa süre içinde kişi başına gelir 20-25 dolar olacak” dedi.