"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

’NAZIM HİKMET: ŞAİRİN AŞKI VE KADERİ’ OYUNU MERSİN’DE SAHNELENDİ

St. Petersburg Türkiye ile Bilimsel ve Kültürel İlişkiler Derneği, Akkuyu Nükleer A.Ş’nin desteğiyle, Petersburg Devlet Mimigrantı Tiyatrosu’nun ’Nazım Hikmet: Şairin aşkı ve kaderi’ adlı tiyatro oyununu Mersinli izleyiciler ve Akkuyu NGS çalışanlarıyla buluşturdu.

Ünlü Şair Nazım Hikmet’in hayatı ve eserlerini konu alan tiyatro oyunu, önce Mersin’in Gülnar ilçesindeki Akkuyu NGS sahası yakınında bulunan bir otelin konferans salonunda, ardından Yenişehir Belediyesi Nikah Salonunda gösterildi. Mersin’deki temsilleri yüzlerce kişi izledi.

Mersin’deki etkinlik öncesinde konuşan Akkuyu Nükleer A.Ş. Bölge İletişim Uzmanı Eyyüp Lütfi Sarıcı, Türkiye ve Rusya halkları arasında kültürlerarası diyaloğu geliştirmeye yönelik girişimlerin hayata geçirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, “Nazım Hikmet, dünya kültür mirasının bir parçası, kişiliği ve eserleri iki ülke için büyük önem taşıyan en büyük yazar, şair ve oyun yazarlarından biridir. Rus tiyatrosunun eserlerinin projemizin çalışanları ve Türk seyirci ile buluşturulmasını desteklemek, büyük şairin anısını yaşatarak kendisine karşı saygımızı gösterebilmemiz açısından güzel bir fırsat” dedi.