"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

NESRİN OLGUN ARSLAN, MERSİN’DE YÜZME MARATONUNA KATILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Ekim’de gerçekleştireceği Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’na, 28 Ağustos 1979’da Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kadın olan 65 yaşındaki Nesrin Olgun Arslan da katılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2 parkurda düzenleyeceği yüzme yarışı, Mersin İdmanyurdu Meydanı ve Viranşehir Plajı’ndan başlayıp Soli Pompeiopolis Parkı yanında noktalanacak. 65 yaşındaki Nesrin Olgun Arslan da bin 200 metrelik halk parkurunda her yaştan Mersinliyle Mersin’in maviliklerinde kulaç atacak. 1957’de Adana’da doğan 65 yaşındaki Nesrin Olgun Arslan, “Adana, yüzmeyle birlikte anılan bir kent. Her ne kadar Mersin’in denizi varsa da Adana’nın da gölü ve sulama kanalları var. Biz yüzücüler oralarda yüzmeyi öğrendik ve o dönemin şampiyon yüzücüleri arasında yetiştiğim için de çok mutluyum” dedi.

Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarında birçok başarıya imza atan Arslan, 28 Ağustos 1979’da kuş uçuşu 33 kilometre olan Manş Denizi’ni yüzerek geçme başarısını, “1979 yılında Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk kadın yüzücü unvanını aldım. 28 Ağustos tarihinde İngiltere’den Föransa’ya 15 saat 47 dakikada yüzerek bu başarıyı kazandım. Bu gerçekten bana büyük mutluluk verdi” cümleleriyle anlattı.