"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

TOROSLAR BELEDİYESİNE YENİ HİZMET BİNASI YAPILACAK

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, belediyenin yeni hizmet binası ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Bakanlıktan iznimiz geldi.

Çalışmalara devam ediyoruz. İnşallah birkaç ay içinde işlemleri tamamlayıp belediyemiz uhdesine yeni binamızı geçirmiş olacağız” dedi.

Toroslar Belediyesinin Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı. Yunus Emre Kültür Merkezinde, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda söz alan belediye meclis üyesi Mahmut Tanış, Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde özel çocuklara yönelik verilen spor eğitimi hakkında konuşarak, “Belediyemiz, engelli bireylere yönelik bir yıldır spor eğitimi veriyor. Bu hizmet ile özel çocuklar en azından evde çıkıyor. Tabi engelli evladı olmayan bir insanın, engelli bir bireye ne kadar ilgi ve alaka gösterilmesi gerektiğini anlaması mümkün değil. Ancak engelli bir aile bunun ne kadar önemli olduğunu anlayabilir. Benim de bir engelli evladım var. Belediyemiz, 1 yıldır haftanın 4 günü çocuğumu evden alıyor, getiriyor. Çocuğum heyecanla o günleri bekliyor. Spor eğitmenimiz ise empati ve sevgisiyle çocuklarımızı kazanmakta. Hepimiz birer engelli adayıyız. Başımıza neler geleceğini bilmiyoruz. Belediyemizin bu hizmeti için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıda sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında konuşan Başkan Yılmaz, “Gönül Bağı Projemiz ile kurduğumuz sistem, her geçen gün daha da oturuyor. Bunun en büyük örneğini 17 günlük kapanma döneminde yaşadık. Yaraları birlikte sardık. Hemşerilerimize her türlü sıkıntınızda ‘444 41 33’ numaralı telefonumuzdan bizi arayabilirsiniz dedik. Ve 60 binin üzerinde çağrı aldık. Yaklaşık 50 bin gıda kolisi dağıttık. Bu projenin geri bildirimini çok güzel aldık” ifadelerini kullandı.