"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

GÜLTAK: “AKDENİZ’DE RADİKAL ÇÖZÜM, KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kentin temel sorununun alt yapı ve imar olduğuna vurgu yaparak radikal çözümün de kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekerek, “Değişim şart.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kentin temel sorununun alt yapı ve imar olduğuna vurgu yaparak radikal çözümün de kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekerek, “Değişim şart. Eğer bu değişimi yakalayamazsak, 25 yıl sonra da aynı şeyleri konuşuyor olacağız” dedi.

Gültak, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Hamidiye Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Akdeniz’de birçok parkta yenileme işlemi yapacaklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Gültak, “Yakında ihaleye çıkılacak. Sonrasında bu parkların hepsinin birden değiştiğini göreceksiniz. Biraz sabır diyorum” şeklinde konuştu.

“Akdeniz en eski mahallelerden oluşuyor”

Başkan Gültak; “Fen işleri ekiplerimiz asfalt ve yama işleri ile uğraşıyorlar. Birçok mahallemizde yama işleri hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Biliyorsunuz mahallelerimiz çok eski. Akdeniz şehrin kalbi ve en eski mahallelerden oluşuyor. Maalesef sorunlar da 1-2 yıllık sorunlar değil. Bazı mahallelerde 40-50 yıllık sorunlar ile karşı karşıyayız. Bazı şeyler bir anda olmuyor” ifadelerini kullandı.