"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE HALK OYUNLARI EKİBİNE YENİ OYUNCU ALIM SINAVI TAMAMLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren halk oyunları ekibine yeni oyuncu alımı için sınav düzenlendi.

Sınavın jüri koltuğunda birbirinden değerli isimler oturdu ve sahnede hünerlerini sergileyen adayların müzik, yöre ve ritim becerilerini değerlendirdi.

Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen sınavın jüri koltuğunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili Serdal Gökayaz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Zinnur Gerek, Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Görevlisi Yılmaz Kılınç, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü İcra Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Füsun Aşkar, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü bale sanatçısı Baba Hasan Akyol ve Halk Oyunları Kulübü Sanat Yönetmeni Suphi Tugay Ertunç yer aldı. Gözlemci üyeleri ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Tiyatro ve Sanat Şube Müdürlüğü Koordinatörü Zehra Alev Tol ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şef Vekili İlker Bozkurt oluşturdu.

Gerçekleştirilecek halk oyunları seçmeleri öncesi yeni ekip üyelerini seçecek jüri ve gözlemci üyeler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Sanata ve seçmelere dair yapılan sohbetin sonunda Seçer, jüri ve gözlemci üyelere teşekkür belgesi verdi. Sanatı ve sanatçıyı önemsediklerini vurgulayan Seçer, “Biz belediyemize tamamen objektif şartlarda sanatçı almak istiyoruz. Bugüne kadar hizmet eden arkadaşlarımız iyi. Biz daha iyisini yapmak istiyoruz. Olması gerekeni yapmak istiyoruz” dedi.