"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN “IRAK TÜRKMENLERİNİN DURUMU VE OLASI GELİŞMELER” KONFERANSI

Toroslar Belediyesi, Irak Türkmen Cephesi ile ortaklaşa “Irak Türkmenlerinin Durumu ve Olası Gelişmeler” konferansı düzenledi.

Toroslar Belediyesi, Irak Türkmen Cephesi ile ortaklaşa “Irak Türkmenlerinin Durumu ve Olası Gelişmeler” konferansı düzenledi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Türk milleti; dün olduğu gibi bugün de Türkmen kardeşlerinin sonuna kadar arkasındadır, yanındadır” dedi.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tarihten günümüze Irak’taki Türkmenlerin var olma mücadelesinin, Irak’ta kurulan yeni hükümetten beklentilerin, Kerkük’ün güvenliği ve yönetimiyle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı konferansa, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü konuşmacı olarak katıldı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın ev sahipliğinde Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, siyasi parti temsilcileri, Irak Türkmen Cephesi Mersin İl Koordinatörü Muhammed Zamo Oğlu, Irak Türkmen Cephesi Mersin Türkiye Temsilcisi İl Koordinatör Yardımcısı Fahrettin Karataş ve Türkmen vatandaşlar katıldı.