"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

2. ÇEVRE YOLUNU DAVULTEPE’YE KADAR UZATACAK ÇALIŞMAYA BAŞLANDI

Mersin’in en hızlı gelişen bölgesi olan Mezitli’de Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarında yaşanan trafik yoğunluğunu rahatlatmak için ilk kazma vuruldu.

Mersin’in en hızlı gelişen bölgesi olan Mezitli’de Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarında yaşanan trafik yoğunluğunu rahatlatmak için ilk kazma vuruldu. Vatan Caddesine kadar devam eden ve halk arasında 2. Çevre Yolu olarak bilinen İsmet İnönü Bulvarını Davultepe Mahallesine kadar ulaştıracak olan yolun ilk etabı için iş makineleri çalışmaya başladı.

Mersin’in merkez ilçe Mezitli belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın girişimleriyle imar planında işaretlenen alanda yol açma çalışmalarına başladı. 2021 yılı sonuna kadar ilk 900 metrelik bölümünün yapılarak trafiğe açılması planlanan yolun 2022 yılı içerisinde ise kalan bölümünün tamamlanması hedefleniyor. İmar planlama çalışmaları yakın zamanda tamamlanan ve Mezitli Belediyesince hızla imar uygulama çalışmaları başlatılan bölgeye hizmet edecek olan birinci derece erişim kontrollü yol, bölgenin planlı gelişimini ve sağlıklı kentsel gelişmelerini hızlandıracak.

İsmet İnönü Bulvarından gelerek Vatan Caddesinden güney yönüne dönen araçların özellikle Eskiköy Caddesi ve GMK Bulvarı üzerinde neden olduğu trafik yoğunluğuna çözüm sağlayacak nitelikteki 35 metre genişliğindeki yeni yolun açılması doğu-batı istikametindeki ulaşım olanaklarını iyileştirilecek ve erişim sürelerini kısaltacak. İlk etapta Mezitli Arıtma Tesisinin doğusunda kalan Akdeniz Caddesine kadar açılacak olan yol, bu kesitte trafikte yoğunluğun yaşandığı saatler için by-pass olanağı sağlayacak.