"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

AKDENİZ BELEDİYESİNDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 160 BİN TL YARDIM

Akdeniz Belediyesi, futbol branşında 20; farklı salon sporlarında da 24 olmak üzere Akdeniz ilçesinde faaliyet gösteren 44 amatör spor kulübüne, toplam 160 bin TL nakdi yardımda bulundu.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin spora ve sporcuya desteği sürüyor. Geçen yıl 19 futbol kulübü, 15 de salon kulübü olmak üzere toplam 34 spor kulübüne 125 bin TL nakdi yardım yapan Akdeniz Belediyesi, bu yıl da sporcu yetiştiren 44 amatör spor kulübüne 160 bin TL nakdi yardım yaptı.

Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, jimnastik, tekvando, boks, kickboks, slalom ve satranç dallarında faaliyet gösteren spor kulüplerine nakdi destek töreni Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur Spor Tesisinde düzenlendi. Programa Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, belediye birim müdürleri, amatör spor kulüpleri temsilcileri ve teknik adamlar, sporcular ve mahalle muhtarları katıldı.

“Akdeniz’e 35 milyon liranın üzerinde tesisler kazandırdık”

Törende konuşan Başkan Gültak, spor kulüplerine geçen yıllarda ayni, bu yıl ise nakdi yardım yaptıklarını belirtti. İlçe genelindeki tüm spor sahaları ve donatıları yenileyip kapasitelerini arttırdıklarını, ilçeye yeni futbol ve basketbol spor sahaları kazandırdıklarını belirten Gültak, “Spor Toto Teşkilatı ile toplamda 35 milyon TL’nin üstünde bir anlaşma yaparak bu tesisleri Akdeniz’e kazandırdık. Tabi önümüzdeki sene için de planlamamız var. Bunlardan biri de Tırmıl Spor Kompleksi Projesi. Görüşmelerimiz olumlu geçiyor, 2023 sonuna doğru bu zengin spor kompleksimizi de bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.