"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞKAN SEÇER, 9 BİN YILLIK YUMUKTEPE HÖYÜĞÜNÜ GEZDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte 9 bin yıllık tarihe sahip Yumuktepe Höyüğünü gezdi.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva’nın da ekibiyle eşlik ettiği gezide Başkan Seçer, Arkeopark projesinin bir an önce yapılması için gayret ettiklerini söyledi. Seçer, “Çok süratli bir şekilde burada Arkeopark projesini hayata geçirmek için kolları sıvadık” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Yumuktepe Höyüğünü ziyaret etti. Ziyarete, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile daire başkanları, Yumuktepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva, kazının ikinci başkanı Dr. Eric Jean ve neolitik dönem uzmanı Dr. Orkun Hamza Kaycı katıldı.

Kazı çalışmalarının sürdüğü höyükte Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva ve kazı ekibi, Başkan Seçer’e Yumuktepe’nin 9 bin yıllık tarihine ilişkin bilgiler verdi.

“Caneva Hocamızda çok önemli bir birikim var”

Başkan Seçer, 33 katmandan oluştuğu belirtilen höyükte tarihsel dönemlere dair Prof. Dr. Caneva’dan bilgiler alarak, dönemler hakkında sohbet etti. Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, 7 bin ve 8 bin yıl önceye ait buğday, bezelye ve üzüm tohumlarının yüzdürme aşaması denilen ayrıştırma işlemini de izledi.