"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

GÜLTAK: “KENT MERKEZİNDE YEPYENİ BİR MAHALLE YÜKSELECEK”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, meclis toplantısında Barış Mahallesinde başlayan yerinde kentsel dönüşüme ilişkin bilgi vererek, “Kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek” dedi.

Akdeniz Belediye Meclisi, ekim ayı ilk toplantısını Mustafa Gültak başkanlığında, konferans salonunda gerçekleştirdi. Mecliste üyelere, Barış Mahallesinde başlayan yerinde kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmaları yansıtan bir film izletildi.

“Kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek”

Barış Mahallesinde başlayan dönüşüm ve mahalle sakinlerinin memnuniyetini yansıtan filmin ardından konuşan Başkan Gültak, arsa bazlı olarak hak sahipleri ile yüzde 87’yi aşan anlaşma sağlandığını, tapu devirlerinde de bir ay içinde yüzde 75’i bulacaklarını söyledi. Her yönüyle modern bir mahallenin inşa edileceği mahallede yılbaşından sonra temel atma işinin başlayacağını belirten Gültak, “Projede 415 konut, 45 işyeri, bir cami, bir kreş bir de kültür evimiz var. Otoparkları, peyzaj alanları, spor alanları ile kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek” diye konuştu.

Gültak, Turgut Reis Mahallesini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin de sürdüğünü kaydederek, 2022 yılı içinde sürecin netleşeceğini ifade etti.