"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

GÜLTAK’TAN AKDENİZ İÇİN ’POZİTİF AYRIMCILIK’ VURGUSU

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz ilçesi için ’pozitif ayrımcılık’ yapılması çağrısını yineleyerek, “Liman, serbest bölge, organize sanayi, hal bizde.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz ilçesi için ‘pozitif ayrımcılık’ yapılması çağrısını yineleyerek, “Liman, serbest bölge, organize sanayi, hal bizde. Mersin’in ticareti, ekonomisi Akdeniz’de dönüyor, para burada kazanılıyor ama bu gelir ilçemize yansımıyor” dedi.

Gültak, Nusratiye Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Nusratiye Mahalle Muhtarı Mehmet Dindar, parkların yenilenmesi ve mini basketbol sahası talebinde bulunarak, “Herkese gönlü açık olan, her yere yetişip herkesi dinlemeye çalışan bir başkanımız var. Dilediğimizde anında ulaşıp tüm sıkıntılarımızı kolaylıkla aktarabiliyoruz. Gecesini gündüzüne katıp özveriyle çalışan başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Kentin ticareti Akdeniz’de dönüyor ama ilçeye yansımıyor”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise konuşmasında, geçmişte her alanda ihmal edilen Akdeniz ilçesine pozitif ayrımcılık yapılması çağrısını yineledi. Seçimlerin üzerinden geçen 2.5 yılda Akdeniz’e devrim niteliğinde projeler kazandırdıklarını vurgulayan Gültak, “Büyükşehir nezdinde de çalışmalar oluyor ama Akdeniz’e pozitif ayrımcılık istiyoruz. Akdeniz’in buna ihtiyacı var. Kimse bana kızmasın ama hizmet, altyapı ve imar konusunda bir sıralama, bir anket yapsak, uzman bir heyet oluşturup ‘Mersin’in ilçelerini gezip nüfusu, geliri ve konumuna göre değerlendirin. En geri kalmış hangisi?’ desek, açık ara Akdeniz çıkar. Neden mi? Liman, serbest bölge, organize sanayi ve hal kompleksi bizde. İş insanlarına takılıyorum, ‘parayı Akdeniz’de kazanıyorsunuz ama Yenişehir’de, Mezitli’de harcıyorsunuz’ diyorum. Ekonomi Akdeniz’de dönüyor, para burada kazanılıyor, devletin vergisinin çoğu buradan kazanılıyor ama altyapı eksik, üstyapı sıkıntı, imar konusu ve kaçak yapı stoku ise tamamen sıkıntı. Dolayısıyla pozitif ayrımcılık talebimizin bir nedeni, bir altlığı var. Akdeniz farklı, farklı olmaya da devam edecek” diye konuştu.