"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI’NA YENİ LOJİSTİK DESTEK ARACI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Koluman’ın Mersin’deki fabrikasında üreteceği 8×8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi’nin sözleşmesini imzaladı. Demir, “İmzalayacağımız 8×8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmesi ile güvenlik güçlerimizin sahip olduğu kara araçları ailesine yakın zamanda yeni bir fert daha katılmış olacak” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mersin’de Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. tarafından üretilecek 8×8 tekerlekli konteyner taşıyıcı araç için firma ile sözleşme imzaladı. Şirketin Tarsus ilçesindeki fabrikasına gelen Demir’e, Mersin Valisi Ali İhsan Su da eşlik etti. Burada Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık tarafından karşılanan Prof. Dr. Demir, otomasyon sistemiyle çalışan bölümlerin de yer aldığı fabrikayı gezerek, şirket yetkililerinden bilgi aldı. Demir, daha sonra imza töreninin yapılacağı şirket tarafından üretilen Derman araçlarının da sergilendiği salona geçti.

“Hedefimiz milli teknoloji hamlesinin ülke çapında seferberlik hareketi olarak devam etmesi”

Savunma Sanayii Başkanı Demir törende yaptığı konuşmada, “Savunma sanayii bir ekosistem olarak büyümeli diyoruz ve ekosistemin yurdumuzun dört bir yanında oluşması açısından da çeşitli faaliyetlerimize devam etmek istiyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığımız bünyesindeki faaliyetlerde bütün paydaşlarımızla beraber milli teknoloji hamlesinin ülke çapında bir seferberlik hareketi olarak devam etmesi ve sadece savunma sanayii değil, sanayi ve teknoloji altyapımızın tüm sektörlere hizmet eden teknolojik bir derinliğe ve olgunluğa erişmesi de hedeflerimizden birisi ki, burada savunma sanayii bir lider rolü üstleniyor ve üstlenmesi de gerekiyor. Bizim çabalarımız da bu yönde. Tabii Türkiye’de savunma sanayiinde başarılı bir dönemden bahsediyoruz ama ülkemizin içinde bulunduğu durum, stratejik konumumuz, dünyadaki gelişmeler göz önüne alındığında da daha çok çalışmamız, çok mesafe kat etmemiz gerektiği aşikar” dedi.