"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SSB BAŞKANI DEMİR: “SAVUNMA SANAYİNDE TÜRKİYE ARTIK BAŞKA BİR BOYUTA GELDİ”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye’nin savunma sanayinde artık farklı bir boyuta ulaştığını belirterek, “Şuna inanarak söylüyorum, hamaset değil, bu ülkenin insanları, gençleri şuna inanmalı; eğer bir şey insan yapısı ise biz daha iyisini yaparız” dedi.

SSB Başkanı İsmail Demir, bir dizi temasta ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mersin’de, Vali Ali İhsan Su’yu ziyaretinin ardından, ‘Savunma Sanayi Üniversite Buluşmaları’ kapsamında Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Açılış dersi öncesi TEKNOFEST’e katılarak ödül alan projelerin sergilendiği stantları gezen Demir, öğretim görevlileri ve öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Demir, öğrencilerin projeleri arasında yer alan hidrojenle çalışan otomobili de yakından inceleyerek, aracın kaportasına imza attı.

Savunma Sanayi Başkanlığını tanıtıcı sinevizyon gösteriminin ardından Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen açılış dersinde konuşan Demir, Savunma Sanayi Başkanlığı’nın kuruluş amacı, görevi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kurumun daha önceki yıllarda daha çok satın alma işlevi gördüğünü kaydeden Demir, son 10-15 yılda başka bir boyuta geçildiğini vurguladı.