"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞKAN BOZDOĞAN: “HEM BORÇ ÖDEDİK HEM DE GÜZEL İŞLER YAPTIK”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kendinden önceki dönemde kentsel dönüşüm ve asfalt için 38 milyon lira kredi çekildiğini belirterek, “Kentsel dönüşüm yapılmadı mı? Yapılmadı.

Asfalt ve parke için harcanan para ise toplamda 2 milyon lira. Peki geri kalan 36 milyon nerede?” diye sordu.

Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Bozdoğan, katıldığı bir televizyon programında son zamanlarda mecliste yaşanan gerginliğe, önceki dönemden kalan 28 dosyanın açıklamasının engellenmesine ve hizmetlere yönelik açıklamalarda bulundu.

Önceki dönemden kalan sadece banka kredi borçlarının 60 milyon lirasını ödediklerini ifade eden Bozdoğan, “2018 Aralık ayı ile 2019 Ocak ayında yüksek faiz oranlarıyla 38 milyon TL kredi çekiliyor. Bu kredi kentsel dönüşüm, asfalt ve parke taşı için çekilmiş. Kentsel dönüşüm yapılmadı mı? Yapılmadı. Asfalt ve parke için harcanan para ise toplamda 2 milyon TL. Peki geri kalan 36 milyon nerede? Meclis üyelerine ‘gelin birlikte araştıralım’ dedim. Maalesef bu yapılmıyor. Bu halkın parası. Tüm bunlara rağmen bu kadar borç ödedik. Borç öderken çok güzel işler de yaptık. Şuan parası ve gücü olan bir Tarsus Belediyesi var. Çünkü kimse çalmadı, çaldırtmadı” dedi.