"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 64 BİN AİLEYE 640 BİN KİLOGRAM UN DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesinin ekim ayı ortasında başlattığı ‘Un Dağıtım Projesi’ tamamlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesinin ekim ayı ortasında başlattığı ‘Un Dağıtım Projesi’ tamamlandı. “Hamurumuzda Dayanışma Var” sloganıyla başlatılan proje kapsamında, dezavantajlı mahallelerde yaşayan 64 bin aileye toplam 640 bin kilogram dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin’in 13 ilçesindeki dezavantajlı mahallelerde yaşayan ailelerin evine 5’er kilogramlık 2’şer paket halinde toplam 10’ar kiloluk unlar ulaştırıldı. Büyükşehir Belediyesine daha önce sosyal destekler için başvurmuş ve incelemesi yapılmış hanelere ulaştırılan unlar, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.

“Bu mahallelerimizde genellikle ocaklarda, tandırlarda kışa hazırlık için ekmek yapılır”

Projenin son dağıtımlarındaki adreslerden birisi Tarsus ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi oldu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, toplam 64 bin aileye ulaştıklarını belirterek, “Burası Tarsus’un Barbaros Mahallesi. Birçok bölgeden göç almış, yerli halkın da bulunduğu; dezavantajlı vatandaşların bir arada yaşadığı bir mahalle. Biz dağıtımlarımızda özellikle bu tür mahalleleri seçtik. Bu mahallelerimizde genellikle ocaklarda, tandırlarda kışa hazırlık için ekmek yapılır. Hamurumuzda dayanışma var, her zaman Mersin halkıyla beraberiz” dedi.