"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

GÜLTAK: “AKDENİZ’İN KURTULUŞU KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN GEÇİYOR”

MERSİN HABER

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, döneminde adının anılacağı en önemli projenin ‘kentsel dönüşüm’ projesi olduğunu belirterek, “Eğer biz Mersin’i daha yaşanılır, daha konforlu, parkları yeşil alanları, caddeleri olan yerler istiyorsak burada bir dönüşümü başlatmamız gerekir” dedi.

Gültak, bir otelde düzenlediği toplantıda, görevdeki 2.5 yılını değerlendirdi. Gültak, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ile bazı meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda, 2.5 yılın çok hızlı ancak kendileri açısından dolu dolu geçtiğini söyledi. Mersin’in merkez ilçelerinden biri olan Akdeniz’de, 30 bin hektarı aşan görev, yetki ve sorumluluk alanına yayılmış olan 65 mahalleye belediyecilik hizmeti verdiklerini kaydeden Gültak, “Göreve gelir gelmez ilklerin ve yeniliklerin adresi, değişim ve dönüşümün merkezi olmak, geçmişte ihmal edilen Akdeniz’in makûs talihini değiştirip hak ettiği hizmetleri sunmak için çalıştık, çalışıyoruz. Gece-gündüz demeden iyi veya zor gününde halkımızın yanındayız. İnsanlarımızın mutluluğu ile seviniyor, derdiyle dertleniyoruz” diye konuştu.

Seçimlerin üzerinden geçen 2.5 yılda, geniş bir coğrafyaya yayılmış 65 mahallesi olan Akdeniz’de, mesai arkadaşlarıyla birlikte ziyaret etmediği mahalle, yürümediği sokak kalmadığını belirten Gültak, “Kapalı kapılar ardında değil, haftanın neredeyse 7 günü insanlarımızın içindeyiz. Halkımızın taleplerini, eleştirilerini, şikayet ve önerilerini dinliyoruz. Hem sunduğumuz hizmetleri yerinde inceliyor hem de varsa bir eksiğimiz ivedi şekilde yerine getirilmesi için mesai arkadaşlarımla sürekli iletişim içinde çalışıyoruz. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla, belediyemizin kısıtlı bütçesini, azami bir verimle kullanarak hizmet üretmeyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.