"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

ÖZEL ÇOCUKLAR PİKNİKTE DOYASIYA EĞLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mola Evi’ne gelen özel gereksinimli öğrencilerin ara tatili daha iyi değerlendirmeleri ve doğada sosyalleşmeleri için Kuyuluk Piknik Alanında ‘Kaynaştırma ve Motivasyon’ etkinliği düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mola Evi’ne gelen özel gereksinimli öğrencilerin ara tatili daha iyi değerlendirmeleri ve doğada sosyalleşmeleri için Kuyuluk Piknik Alanında ‘Kaynaştırma ve Motivasyon’ etkinliği düzenledi. Etkinliğe aileleriyle birlikte katılan çocuklar sokak oyunları oynayarak doyasıya eğlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen etkinlik, Kuyuluk Piknik Alanında gerçekleştirildi.

Sokak ve gölge oyunları oynandı

Etkinliğe yürüyüşle başlayan katılımcılar, beden eğitimi öğretmeni Fatma Nur Yılmaz’ın gözetiminde sokak oyunlarından mendil kapmaca oynadı. Etkinlikte, Yiğit Murat Cevizli, babasıyla Hacivat ve Karagöz gölge oyununu oynayarak hem arkadaşlarını hem de etkinliğe katılan aileleri eğlendirdi. Sokak oyunlarının ardından serbest zamanda piknik alanı içerisinde bulunan parka da giden çocuklar, arkadaşlarıyla birlikte doyasıya eğlendi.