"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SEÇER: “MERSİN’İN KURTULUŞUNUN 100. YILINDA METRONUN TEMELİNİ ATMAK İSTİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesini değerlendirerek, “Mersin’in 100. kurtuluş yıl dönümünde Mersinlilerle beraber temelini atmak istiyoruz. Raylı sistemler dönemini 3 Ocak’ta başlatmış olacağız. Mersin’e her şey yakışır, metro da çok yakışacak” dedi.

Seçer, katıldığı bir radyo programında, yapılan hizmetler ve yeni projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Metro projesini, Mersin tarihinin yerel yönetimlerdeki en büyük projesi ve parasal açıdan da en büyük yatırımı olarak değerlendiren Seçer, “Mersin’in 100. kurtuluş yıl dönümünde; bizim için son derece önemli bir gün, kentin Fransız işgalinden kurtulduğu gündür 3 Ocak 1922. O gün Mersinlilerle beraber temelini atmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Yüklenici firma tarafından şantiye kurulum çalışmalarının yapıldığını söyleyen Seçer, Mersin Metrosunun güzergahı hakkında bilgiler verdi.

Metro sayesinde 4 merkez ilçeyi birbirine raylı sistemlerle bağlayarak, kentin sosyokültürel ve sosyoekonomik yapısını birbirine entegre edeceklerini belirten Seçer, metroyu gelir seviyesine bakmaksızın her sosyoekonomik yapıdan insanın kullanacağını kaydetti. Metronun, Mersin için gecikmiş bir yatırım olduğuna vurgu yapan Seçer, “Avrupa’da bundan 150 yıl önce yapılmış. Amerika’da, Uzak Doğu’da, Rusya’da yapılmış bu sistemin 1,5 asır sonra Mersin’de yapılıyor olması elbette gecikmiş bir proje ama en azından her şeyin bir başlangıcı var. Bizimle beraber raylı sistemler dönemini 3 Ocak’ta başlatmış olacağız. Mersin’e her şey yakışır, metro da çok yakışacak” diye konuştu.