"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

TOROSLAR ULUSLARARASI YARI MARATONUNDA GERİ SAYIM BAŞLADI

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin 21 Kasım Pazar günü düzenleyeceği Toroslar Uluslararası Yarı Maratonunda geri sayım başladı.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin 21 Kasım Pazar günü düzenleyeceği Toroslar Uluslararası Yarı Maratonunda geri sayım başladı. Beş kategoride düzenlenecek yarı maratona katılım için kayıtlar devam ederken, şu ana kadar 2 bin 960 kişi koşu için başvuru yaptı. Yarı maratonda 9 ülkeden 38 yabancı profesyonel sporcu da ter dökecek.

Toroslar Belediyesi, bu yıl ilk kez “Toroslar’a Koş” sloganıyla düzenleyeceği Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu için tüm hazırlıklarını tamamladı. Yerli ve yabancı binlerce sporcunun buluşacağı yarı maraton, 21 kilometre uzunluğundaki yarı maratonun yanı sıra 10 kilometrelik koşu, 3 kilometrelik halk koşusu, 200 metre özel sporcular, 100 metre çocuk maratonu olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirilecek. Yarı maratona kayıtlar da devam ediyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tanıtım toplantısı düzenleyerek Toroslar Uluslararası Yarı Maratonunun ayrıntılarını anlattı. Bir otelde düzenlenen toplantıya, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, üniversitelerin temsilcileri, oda başkanları ve koşuya katılacak yerli ve yabancı sporcular katıldı.