"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

3 OCAK MERSİN’İN KURTULUŞU KONULU ŞİİR YARIŞMASININ BAŞVURULARI SONA ERDİ

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu şiir yarışmasının başvuruları sona erdi.

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşu sırasında verilen mücadelenin anlatılması ve amatör şairlere fırsat verilmesinin amaçlandığı şiir yarışması, Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi gördü. Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte organize edilen yarışmaya, Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Trabzon, Eskişehir, Van, Bursa, Osmaniye, Konya, Tokat, Çanakkale, Kahramanmaraş, Ankara, Karaman, Adana, İstanbul ve Siirt olmak üzere Türkiye’nin 14 ilinden toplam 58 eser katıldı. 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında organize edilen yarışmada dereceye girenlerin isimleri, jüri üyelerinin yapacağı değerlendirme sonucu Toroslar Belediyesinin resmi web sitesinden ilan edilecek.

18 yaşını doldurmuş olan herkesin katıldığı yarışmada birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye ise çeyrek altın verilecek.