"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN’İN BARIŞ KENTİ OLMASININ EN BÜYÜK ÇİMENTOSU SANATTIR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Matruşka’ isimli oyunu izledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Matruşka’ isimli oyunu izledi. Başkan Seçer, sanatın birleştirici gücü olduğunu ifade ederek, “Mersin bir dostluk, kardeşlik, barış kenti olacaksa bunun da en büyük yolu, çimentosu sanattır” dedi.

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelenen Matruşka oyununu Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer ile birlikte çok sayıda Mersinli sanatsever izledi. Başkan Seçer, oyunun ikinci perdesine geçilmeden önce verilen arada sanatçılarla kuliste bir araya gelerek sohbet etti.

“Sanat bizi bir araya getiriyor”

Seçer, oyun bitiminde yaptığı konuşmada, oyunun gayet başarılı olduğunu söyleyerek, “Ben çok gurur duydum. Mersin çok farklı bir yer; Türkiye’nin incelenmesi, irdelenmesi gereken bir yeri. Demografisi çok farklı, kültürü farklı. Bu coğrafyanın özelliği mi, bu kentin göçlerle büyümüş olmasının nedeni mi; bunu tahlil etmek lazım. Mersin bir insanlık, bir kültür, bir sanat kenti, çünkü çok kadim bir atmosfer var burada. Çok müthiş imparatorluklar, medeniyetler, farklı semavi dinler, 10 bin yıl önce, 5 bin yıl önce, 8 bin yıl önce burada yaşamış o insanların hala ruhu var, nefesi var; bana öyle geliyor. Onun için de burada yaşamak bir ayrıcalık. Burada nefes almak, sanat yapmak, bilim yapmak, çalışmak, üretmek çok keyifli. Mersin bir dostluk, bir kardeşlik, barış kenti olacaksa ki öyle olması gerekiyor, Türkiye’nin her bölgesinden insanlar var, bir de şimdi bölgeden, Orta Doğu’dan insanlar var; bu gerekli. Bunun da en büyük yolu, en büyük gücü, bunun çimentosu sanattır. Bakın bizi bir araya getiriyor” diye konuştu.