"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MAHKEME KARAR VERDİ, BAŞKAN SEÇER BORÇLANMA YETKİSİ ALDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, yıl içerisinde defalarca reddedilen ve yargıya taşıdıkları 265 milyon liralık borçlanma yetkisiyle ilgili Mersin 1. İdare Mahkemesinin verdiği kararın uygulanması ve yetki verilmesi konusu, olağanüstü meclis toplantısında karara bağlandı

Cumhur İttifakına mensup meclis üyelerinin çekimser oylarına rağmen borçlanma yetkisi talebi oy çokluğuyla kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Toplantı, Kongre ve Sergi Sarayında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesinde devam eden yatırımların tamamlanması ve yeni yatırımlara başlanması için ihtiyaç duyulan 265 milyon liralık borçlanma yetkisinin Başkan Seçer’e verilmesi konusu mecliste bir kez daha gündeme geldi.

“Borçlanma yetki talebi Meclisimiz tarafından reddedilmişti”

Yargıya taşınan ve mahkeme kararının meclis üyeleriyle paylaşıldığı konunun detaylarını anlatan Seçer, “Bilindiği gibi 2021 yılına ait bütçemizde yer alan borçlanma miktarı olan 265 milyon liranın borçlanma yetki talebi meclisimiz tarafından reddedilmişti. Bunu mahkemeye taşımak zorunda kaldık, çünkü ısrar kararı da istedik. Israr kararında da ısrar kararı yönünde bir karar çıktı. 1. İdare Mahkemesi, 15 Kasım 2021’de yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bunun tebliğini de bize 23 Kasım’da yaptı” diye konuştu.