"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE YAYLA VE ORMANLAR BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ

Mersin’in yüksek rakımlı yayla ve ormanları etkili olan karla birlikte beyaz gelinliğini giydi, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Mersin’in yüksek rakımlı yayla ve ormanları etkili olan karla birlikte beyaz gelinliğini giydi, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Yılın 8 ayını yüksek kesimlerde geçiren hayvancılıkla uğraşan göçerlerden sona kalanlar da yaylaların beyaza bürünmesiyle aşağı kesimlere inmeye başladı.

Meteoroloji’nin uyarısını yaptığı kar yağışı ülke genelinde birçok ilde olduğu gibi Mersin’de de ara ara etkili oluyor. Doğu Akdeniz kıyısında olan Mersin’in merkezi ve ilçeleri son günlerde yoğun yağmur yağışı alırken, bin 500 rakım üzerindeki yerleşim yerleri ile yaylalar başta olmak üzere birçok ormanlık alana kar yağdı. Yer yer yoğun kar yağışı Erdemli ilçesine bağlı Toros ve Sorgun yaylasından itibaren yüksek rakımlı bölgelerde de etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle yaylalar başta olmak üzere ormanlık alanlar da beyaz gelinliğini giydi. Yazın binlerce kişinin yaşadığı yaylaların büyük bir bölümü de sessizliğe büründü. Yılın 8 ayını yaylarda geçiren küçükbaş hayvancılıkla uğraşan göçerler ise sürülerini daha sıcak olan aşağı noktalara götürmeye başladı.