"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE ZEYTİN ÜRETİCİLERİNE EKİPMAN DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesince, kent genelinde faaliyet yürüten 4 tarımsal kalkınma kooperatifine zeytin boylama makinesi desteğinde bulunulduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi koordinesinde teslim edilen zeytin boylama makineleri, zeytin üreticilerinin hem maliyetlerini asgariye indiriyor hem de zamandan tasarruf sağlıyor. Yoğun iş gücünü hafifleten, saatte 2 bin kilo zeytini eleyebilen zeytin boylama makinelerinden biri de Tarsus’ta bulunan S.S. Hacıhamzalı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine teslim edildi.

“Vermiş olduğumuz makine saatte 2 ton kapasitelidir”

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nde görevli ziraat teknikeri Ramazan Üredi, “Üreticilerimiz vermiş olduğumuz katkıyla bahçede topladıkları zeytinleri el değmeden, kaliteli bir şekilde boylarına göre sınıflandırıyorlar. Bu sayede hem işçilikten hem maliyetten hem de zamandan tasarruf ediyorlar. Vermiş olduğumuz makine saatte 2 ton kapasitelidir. Üreticimiz 1 ton zeytin elediği zaman bu makineyle bin 500 lira karları oluyor. Bu sayede üreticilerimizi hem girdi maliyeti hem eleme maliyetinden kurtarmış oluyoruz. Bu yıl toplamda 4 adet zeytin boylama makinesi verdik. Bunlar Tarsus Hacıhamzalı, Sucular Mahallesi, Silifke Kargıcak Mahallesi, Mut Üreticiler Birliği Kooperatifi” dedi.