"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

AKDENİZ BELEDİYESİ, BU YIL 7 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ VERECEK

Akdeniz Belediyesinin geçen yıl hayata geçirdiği ‘Akdeniz Belediyesi Eğitim Akademisi Programı’, bu yıl yaklaşık 7 bin öğrencinin katılımıyla devam edecek.

Akdeniz Belediyesinin geçen yıl hayata geçirdiği ‘Akdeniz Belediyesi Eğitim Akademisi Programı’, bu yıl yaklaşık 7 bin öğrencinin katılımıyla devam edecek. Ücretsiz sunulan eğitim programı kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri, lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz hazırlanabilecek.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce geçen yıl başlatılan ve bu yılda da devam edecek olan ‘Akdeniz Belediyesi Eğitim Akademisi’nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, meclis üyeleri, birim ve okul müdürleri, eğitimciler ve veliler katıldı.

“Gelecek nesli hazırlamazsak bir geleceğimiz de olmaz”

Tanıtım videosunun izlenmesinin ardından konuşan Başkan Gültak, projeyi geçen sene başlattıklarını belirterek, Akdeniz’de yaşayan vatandaşların, diğer merkez ilçelere göre ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda dezavantajlı olduğunun altını çizdi. Akdenizli öğrencilere sağlanan eğitim programının içeriğindeki zenginliğe dikkat çeken Gültak, “Gelecek neslimizi geleceğe hazırlamazsak bir geleceğimiz de olmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkmak istiyorsak geleceğe emin adımlarla ilerleyen gençler, güçlü nesiller yetiştirmeliyiz” diye konuştu.