"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

ARAÇ KİRALAMA TAKSİLERİN YERİNİ ALABİLİR

Pandemiyle birlikte artan kiralık araç sektörünün bu yıl daha da büyümesi bekleniyor. Özellikle saatlik kiralama seçeneklerinin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde taksiye olan talebin azalması öngörülüyor. Taksi ücretlerinin araç kiralama ücretleriyle yakın seviyeye gelmesi de talep azalmasının nedenleri arasında gösteriliyor.

Kiralık araç talepleri artıyor. Pandemi etkisiyle oluşan çip krizi sonucu sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında artış, araç kiralama sektöründe ciddi talep oluşturdu.

Talebi karşılamak maksadıyla firmalar da çalışmalarını sıklaştırdı. Online altyapılarını geliştirerek hızlı ve güvenilir hizmet politikası sektörde yaygınlaştı. İnternet tabanlı platformlar Türkiye’nin her yerinde araç kiralama imkanı sağlamaya başladı.

Araç kiralayanların yüzde 56’sı ekonomik araç istiyor

Geçen sene Kurban ve Ramazan Bayramı arasında araç kiralama talepleri tavan seviyeye ulaştı. O dönemden beri de hızlı artışını sürdürdü. Araç kiralamalarına kategori olarak bakıldığında bu dönemde en çok rağbet gören sınıf ekonomi oluyor. Araç kiralayanların yüzde 56’sı en az maliyetli araçları istiyor. Bu dönemde en ucuz araç 300 liradan kiraya veriliyor.