"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

DOWN SENDROMLU SPORCU SEDAT KIZMAZ’DAN BÜYÜK BAŞARI

Toroslar Belediyesi’nin açtığı Özel Sporcular Kursu’nda yetişen down sendromlu sporcu Sedat Kızmaz, büyük bir barıya imza attı.

Toroslar Belediyesi’nin açtığı Özel Sporcular Kursu’nda yetişen down sendromlu sporcu Sedat Kızmaz, büyük bir barıya imza attı. Down Sendromlular Futsal Milli Takımı’na seçilen 26 yaşındaki Kızmaz, 1-10 Nisan 2022 tarihlerinde Peru’da yapılacak Dünya Down Sendromlular Futsal Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Down sendromlu sporcu Sedat Kızmaz, başarısıyla Mersin’in gururu oldu. İlçede yaşayan otizmli, down sendromlu ve mental özel bireylerin sosyal hayata daha kolay adapte olmalarının amaçlandığı Özel Sporcular Kursu, Toroslar Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün eğitmenleri eşliğinde gerçekleştiriliyor. Eğitimde, özel bireylerin ilgi ve yeteneklerine göre koordinasyon, atletizm, eğitsel çalışmalar ve futbol maçları yapılıyor. Bu kursa katılan sporculardan 26 yaşındaki Sedat Kızmaz da azmi ve yeteneğiyle herkese örnek oldu.

Down Sendromlular Futsal Milli Takımı’na seçilerek Kayseri’deki kampa katılan özel sporcu Kızmaz, 1-10 Nisan 2022 tarihlerinde Peru’da yapılacak Dünya Down Sendromlular Futsal Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.