"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

İREM’İN KATİL ZANLILARININ YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Mersin’de 2019 yılında evlerinin banyosunda kafasından tabanca ile vurularak öldürülen 5 aylık hamile 17 yaşındaki İrem B.’nin katil zanlısı olduğu iddia edilen aile üyesi 6 kişinin yargılanmasına devam edildi.

9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya taraf avukatları katılırken, tutuklu bulunan anne Saadet B., baba Kasım B., ağabeyler Vedat B., Mehmet Ali B., amcalar Mehmet Veyis B. ve Mehmet Ali B. SEGBİS yönetimiyle ifade verdi. Duruşmada aileyi sorgulayan ve haklarında sanıklara şiddet uyguladıkları şikayeti nedeniyle dosya hazırlanan cinayet şubede görevli iki polis memuru dinlendi. Emekli polis memuru A.S., sanıkları daha önce tanımadığını belirterek, “Olay ilk intihar olarak geldi. Kızın elinde swap örneği çıkmayınca Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla çalışma başlattık. Şüphelileri memleketlerinde gözaltına alıp Mersin’e getirdik. Mersin’de avukat eşliğinde ifadelerini aldık. Ne söyledilerse onu yazdık. Hiçbir şekilde kötü muamele ya da hakaret uygulamadık” dedi.

Polis memuru M.Y. ise sanıkları soruşturma ile tanıdığını kaydederek, “Öncesinde tanışıklığım yoktur. Olay ilk başta intihar olarak geldi ancak Savcılığın talimatıyla dosyayı biz ele aldık. Kızın elinde swap örneği çıkmayınca aile bireylerini şüpheli sıfatıyla gözaltına alıp Mersin’e getirdik. Avukat gözetiminde ifadelerini aldık. Sanık Mehmet Ali Bahçe, olayı anlatarak itiraf etti. Şanlıurfa’da kızın mezarını gidip fotoğrafladık. Mezara kimse gitmemiş. Kardeşinin mezarını gösterince Mehmet Ali ağlamaya başladı. Kardeşini öldürdüğü için pişmandı. Hiç bir şekilde şiddet ya da baskı uygulamadık. Her şeyi kanuna uygun yaptık” şeklinde konuştu.