"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN METROSUNUN TEMELİNİ KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER ATTI

Mersin Metrosunun temelini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte attı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, “3 Ocak 2022, Mersin için yeni bir milat olacak” dediği ve ‘medeniyet projesi’ olarak nitelendirdiği Mersin Metrosunun temeli, Mersin için çok özel bir gün olan Kurtuluş Gününde atıldı. Metronun temel atma törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde atılan temelle kentte raylı sistemler dönemi de başladı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen temel atma töreni öncesinde Kılıçdaroğlu ve Akşener, Mersin’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, merkez Yenişehir ilçesindeki ‘Mersin 100. Yıl Etkinlik Alanını da gezdi.

“Mersin, dünyada yıldızı parlayacak ender kentlerden biri”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 3 Ocak tarihinin, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Mersin’in, dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu dile getiren Seçer, “Huzur kenti, kardeşlik kenti, hoşgörü kenti, barış kenti. Biz hepimiz hangi renkten olursak olalım, hangi bölgeden gelmiş olursak olalım, burada tek yumruk, tek vücut, kardeşçesine yaşıyoruz. Mersin göçlerle kurulmuş bir kent. Yerli nüfusumuz 2 milyon. Ama 400 bin de geçici koruma altındaki sığınmacıları ağırlıyoruz. Belediyemizin kaynakları 2 milyon nüfusumuza göre geliyor. Ama biz bu gelen kaynakları hiçbir ayrım yapmadan 2 milyon 400 bin insanın hizmetine sunuyoruz. Ayrımcılık yapmadan, gayrımcılık yapmadan, biz insanı insan olduğu için seviyoruz. Mersin müstesna bir kent. Gelecekte sadece bölgede değil, ülkede değil, dünyada yıldızı parlayacak ender kentlerden bir tanesi. Bu kentin, bu güzel şehrin belediye başkanlığını yapmaktan onur duyuyorum, şeref duyuyorum” dedi.