"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SEÇER: “İMAR PLANLARINI BİR AN ÖNCE BİTİRECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, imar planlarının şeffaf, hukuka, hakka uygun şekilde yürümesi için her türlü katkıyı sunduğunu belirterek, “Ama kolay yürümüyor.

Bunu da görüyorum. Bu planları bir an önce bitireceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı 2. Birleşimi, Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayında yapılan birleşimde komisyonlara havale edilen 21 ve birimlerden gelen 3 madde olmak üzere toplam 24 madde görüşüldü.

“Erdemli’de bizim sorunumuz yer sorunu. Dağın başına otogar yapamazsınız”

Bazı Meclis üyelerinin Erdemli’deki otogar konusuyla ilgili yaptıkları değerlendirmeler üzerine konuşan Başkan Seçer, “Erdemli Belediyesi ile sürekli görüşmelerimiz oluyor. Biz ‘otogar yapmayalım’ demedik. Buraya yapılacak otogar butik bir otogar. Bizim için maliyeti bizi yoracak, çok düşündürecek bir maliyet değil ama bizim sorunumuz yer sorunu. Her yerde de olmuyor, dağın başına otogar yapamazsınız. Lokasyonu iyi seçmeniz lazım. Olması gereken noktalarda yerimiz yok. Erdemli Belediyesinin var. Bizim problemli olduğumuz bir yer var. Dava sonucunu bekledik, dava sonucu Erdemli Belediyesinin lehine sonuçlandı. Kocahasanlı 9 dönümlük yer, orada biliyorsunuz Kocahasanlı Hali de var. Dedik ki ifraz yapalım. Erdemli Belediyesi bunu kabul etmedi. Erdemli Belediyesinin Kocahasanlı’da olduğu gibi yine Alata’da bir yeri var. Biz bunu da talep ettik. Bize ‘bedeli karşılığı verebiliriz’ dendi ve şu anda da biz 4 bin 900 metrekarelik Kocahasanlı’da bulunan Hazine arazisi için 2 Aralık’ta bakanlığa talepte bulunduk. Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ‘Bunu bize tahsis edin. Biz buraya hemen otogar yapalım’ dedik. Yani biz ‘yapmayalım’ demiyoruz. Ya Kocahasanlı’daki araziyi ifraz edelim ya bize tahsis yapsın Erdemli Belediyesi biz yapalım, şu anda bizim görev alanımız içerisinde ya da Alata’daki yer konusunda bize yardımcı olsun. Yer temininde bize yardımcı olan olursa bu Milli Emlak’tır, belediyedir hemen yarın biz yapmaya hazırız” diye konuştu.