"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

118 YENİ OTOBÜS İÇİN İMZALAR ATILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ulaşım filosuna kazandıracağı çevre dostu CNG’li 118 otobüs için imzalar atıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ulaşım filosuna kazandıracağı çevre dostu CNG’li 118 otobüs için imzalar atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni otobüslerin eylül ayında teslim edilmeye başlanacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin satın alacağı 118 belediye otobüsünün sözleşmesi Başkan Vahap Seçer ve firmanın CEO’su Okan Baş tarafından imzalandı. 118 Adet CNG Yakıtlı Otobüs Alım Sözleşmesi için düzenlenen imza törenine, firma yetkilileri ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı.

Başkan Seçer, törende yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde 252 aracın toplu taşımada hizmet verdiğini, bu araçların yaş ortalamasının 12,3 olduğunu söyledi. 2021 yılında filoya katılan yeni otobüslerin detaylarını paylaşan Seçer, “Literatürlerde toplu taşımada kullanılacak araçlar için genelde 10 yaş kabulü vardır ama bu tabi iyi bakımla 1-2 yıl daha geriye kaydırılabiliyor. Geçtiğimiz yıl 87 yeni sarı limonun çoğunluğunu mayıs ayında, geri kalan kısmını da eylül ayında Mersinlerimizin hizmetine sunmuştuk. Göreve geldiğimizde toplu taşımada 252 olan araç sayımız 87 yeni sarı limonun hizmete alınmasıyla 342’ye çıktı. Bazı araçlar sistem dışı kaldığı için 342 araçla şu anda toplu taşımada hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl önemli bir çalışma yaptık yine, kırsal hatlarımız ve özellikle sokakları dar olan bölgelerimiz için; başta Tarsus olmak üzere otobüs filomuza 8,5 metrelik 67 adet dizel atak otobüsleri kazandırdık. Bu araçlarımız da nisan ayından itibaren hizmete alınacak” dedi.