"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

AKDENİZ BELEDİYESİ, YAĞMURDAN ETKİLENEN AİLELERİN YARDIMINA KOŞTU

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, dün gece saatlerinde kentin birçok farklı noktasında olumsuzluklara yol açan aşırı yağmurlarda zor anlar yaşayan vatandaşların yardımına koştu

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, dün gece saatlerinde kentin birçok farklı noktasında olumsuzluklara yol açan aşırı yağmurlarda zor anlar yaşayan vatandaşların yardımına koştu. Ekipler, motopomplar yardımıyla bir yandan su tahliyesi yaparken, apartman gider borularının tıkanması nedeniyle evlerini su basan bazı aileler de otellere yerleştirdi.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte dün gece saatlerinde yaşanan sağanak yağmurlardan etkilenen vatandaşlar için teyakkuza geçti. Ekipler, gelen taleplere müdahale ederek, su basan ev ve işyerlerinde motopomplar yardımıyla su tahliye çalışması yaptı. Aşırı yağışlar nedeniyle zor onlar yaşayan ve evleri zarar gören 8 kişiden oluşan 2 aile, yakın civardaki otellere yerleştirildi. Fen işleri ekipleri, kimi yerlerde tıkanan kanalizasyon giderlerini de açarken, Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri ise özellikle kanalizasyon atık suları ile çamur biriken bazı sokaklarda arazöz yardımıyla temizlik ve yıkama çalışması gerçekleştirdi. Evleri su basan ailelerden talep gelmesi halinde evde temizlik hizmeti de verilecek.