"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞKAN SEÇER’DEN BELEDİYE BAŞKANLARINA ‘LİMON’ ÇAĞRISI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli ilçesindeki bir narenciye paketleme tesisinde emekçi kadınlarla buluştu.
Kadınlarla birlikte kasalara limon yerleştiren Seçer, limon üreticisinin zor günler yaşadığına dikkat çekti. Belediye başkanlarına seslenen Seçer, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza limon dağıtmak istiyorlarsa bana ulaşmaları yeterli. Buradan üreticilerimizle kontak kurdurup, limonlarımızı Türkiye’nin her tarafına gönderme imkanımız var” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Erdemli ilçesinin Çeşmeli Mahallesinde yer alan bir narenciye paketleme tesisini gezdi. Tesiste çalışan emekçi kadınlarla bir araya gelen Başkan Seçer, kadınlarla birlikte kasalara limon yerleştirdi. Paketleme tesisindeki üretim aşamalarını tek tek gezerek bilgi alan Seçer, kadınlara da çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Seçer, daha sonra bir limon bahçesini gezdi. Türkiye’nin en önemli limon üretim hinterlandının Mersin ama özel olarak Erdemli’de olduğunu belirten ve Erdemli’nin limonun başkenti olduğunu dile getiren Seçer, “En değerli, en kaliteli, dayanıklı, depo ömrü uzun ürün de buradan elde ediliyor. Limonun para etmemesi demek Erdemli ekonomisine çok büyük bir darbe demek” diye konuştu.