"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

GENÇLERİN SINAV ÜCRETLERİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARŞILAYACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk Kart desteği sağladıkları 12 bin 715 dar gelirli ailenin çocukları ile kurs merkezlerinde üniversiteye hazırladıkları 4 bin 318 öğrencinin üniversite sınavlarına giriş ücretlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeneceğini açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, sosyal medya hesabından paylaştığı destek açıklaması öğrencilerin yüzünü güldürdü. Seçer, paylaşımında, “Zor günlerinde çocuklarımızın yanındayım. Üniversiteye hazırlık kurslarımıza devam eden 4 bin 318 öğrenci ile Halk Kart desteğimizden yararlanan 12 bin 715 dar gelirli ailenin çocuklarının üniversite sınavına giriş ücretini biz ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesinin başlattığı çalışma kapsamında Halk Karttan faydalanan ailelerin çocukları ile kurs merkezlerinde öğrenim gören gençlere sağlanacak sınav ücreti desteği için kurs merkezlerinde başvurular alınmaya başlandı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, başlatılan destekle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“9 ilçemizde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza bağlı YKS kurs merkezimiz bulunmaktadır. Bu hizmetten faydalanabilmeleri için öğrencilerimizin kendilerine en yakın kurs merkezlerine gelmeleri gerekiyor. Orada bir başvuru formumuz var. Bu formu doldurup, yanlarında YKS ücretini yatırdıkları bir belge ve öğrencimize ait kimlik fotokopisini getirmeleri yeterli olacaktır. Sonraki süreçte biz bunları toplayacağız ve merkezimizde incelemeye alacağız. İnceledikten sonra öğrencilerimizin verdikleri IBAN’lara ücretlerini yatıracağız. Öğrencimiz kaç oturum istemişse onun ücretini kendisi yatıracak, ondan sonra biz kaç oturumsa geri iadesini yapacağız. Her zaman öğrencilerimizin ve velilerimizin yanındayız.”