"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

JANDARMADAN DÜZENSİZ GÖÇE YÖNELİK HUZUR UYGULAMASI

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinde, belediye personel şirketine bağlı 700 işçi ile kadrolu 70 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinde, belediye personel şirketine bağlı 700 işçi ile kadrolu 70 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşme ile belediyenin personel şirketi bünyesinde çalışan işçilerin en düşük ücreti, yüzde 63’lük bir artış oranıyla, “3 bin 200 liradan 5 bin 214 liraya” yükseltildi.

Belediye konferans salonunda gerçekleşen imza törenine, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet-İş Mersin Şube Başkanı Mehmet Yüce, Başkan yardımcıları, sendika yöneticileri, bürokratlar ve işçiler katıldı. İmza töreni, saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, pandemi koşullarından da olumsuz etkilenen günümüz ekonomik şartlarında, civar il ve ilçe belediyelerine nazaran Akdeniz Belediyesi’nde güzel bir toplu iş sözleşmesi imzalandığını söyledi. İmzalanan sözleşme nedeniyle Başkan Gültak’a teşekkür eden Özdemir. “Kendileri, gerçekten göreve geldiği ilk günden beri çok merhametli davranarak, sizleri kardeşi ve evladı bilerek her zaman kendisine yakışanı yapmıştır. Akdeniz ilçesine de göreve geldiği günden beri hizmetlerin en güzellerini kazandırdı. Başkanımızın sizlere verdiği desteği ve katkıyı inkar edemeyiz. Bizim de amacımız, işçilerimizin haklarını ve sosyal yaşantılarını daha da iyileştirmek ve yükseltmek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.