"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE ‘İTFAİYE BİLGİ SİSTEMİ’ DEVREDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca kısa süre önce çalışmalarına başlanan ’İtfaiye Bilgi Sistemi’ sayesinde, gelen ihbarların GSM bilgisinin analiz edilebileceği, olayın tam konumu belirlenerek en hızlı ve en etkin müdahale sağlanabileceği bildirildi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sistem sayesinde olayın olduğu bölgeye en yakın sorumlu istasyon tespit edilip ilgili ekibin mobil uygulamalarına en uygun rota ve bina bilgisi, olay oluş zamanına bağlı olarak etkilenen nüfus sayısı ve özellikleri iletilebilecek. Böylece müdahale planı komutadan takip edilecek şekilde devreye alınabilecek. Mümkün olan en kısa sürede doğru teçhizat ve araçla olay yerine ulaşılabilecek.
Sistem, herhangi bir olaya en hızlı ve en etkin müdahaleyi oluşturarak, olayların başlangıçtan bitim aşamasına kadar en az zararla atlatılmasını sağlayacak. Mersin itfaiyesine ait personel, araç, yakıt, malzeme, izin, nöbet, sağlık, spor, eğitim, istasyon gibi birçok bilginin de bir araya toplandığı sistemin yüzde 60’lık kısmı tamamlandı. Geriye kalan yüzde 40’lık kısmı da ‘112 Acil Çağrı Merkezi’ entegrasyonuyla sağlanacak.

Detaylı tüm bilgiler cep telefonundaki uygulamada görülecek

İhbar türüne göre olaya müdahale edecek aracın türünün de en hızlı şekilde belirleneceğine vurgu yapan Tabak, enerji ve doğalgaz dağıtım firmalarıyla da iş birliği içerisinde olduklarını söyledi. Tabak, “Merdivenli araç kullanmamız uygun mu, dar sokak var mı, en yakın hidrant nerede, en yakın su kaynağı nerede bu sistem sayesinde tamamen cep telefonuyla görebiliyoruz. Ayrıca binanın kaç katlı olduğu, kaç yaşında olduğu ve kaç kişinin müdahale edeceğini, yangın merdiveni var mı yok mu hepsini görebileceğiz” ifadelerini kullandı.