"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesince, kentin yüksek kesimlerine yağan yoğun kar nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için kritik noktalarda çok sayıda iş makinası ve onlarca personelle çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, yaylacıların da kaldığı Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi başta olmak üzere Gömmece-Keşli-Eminlik, Ardıçlı-İnköy-Olukkoyağı, Boztepe-Böğrüeğri-Dorak grup yolları ile Çamalan, Emirler, Çukurbağ mahalleleri ve daha birçok noktada yolları açarak, mahsur kalan vatandaşların yardımına koştu. Tuzlama işlemi de yapan ekipler, Çamlıyayla’da merkez başta olmak üzere Giden, Bağçatağı, Darıpınarı, Sarıkavak, Belçınar, Körmenlik, Kesecik, Sebil, Ulumeres, Sığır yaylası, Fakılar ve daha pek çok noktada kar küreme çalışmaları yürütüyor.

Tarsus Belediyesi ekiplerinin de iş makinası ve personel desteği verdiği karla mücadele çalışmaları kapsamında araçların bakımları ise mobil ekipler tarafından sahada gerçekleştiriliyor.

“Gece-gündüz 24 saat hizmet verdiler”

Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi Muhtarı Tuncay Seyrek, son yılların en çetin kışını geçirdiklerini ifade ederek, “Yer yer bir metreyi geçen karlar oldu. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız, bütün personeliyle buradaydı. Gece-gündüz 24 saat hizmet verdiler. Kendilerinden Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle böyle bir sıkıntıyı atlattık. İnşallah daha güzel olur ilerleyen günlerde” dedi.