"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SİLİFKE’NİN EFES’İ KIŞIN BİR BAŞKA GÜZEL

Mersin’in Silifke ilçesinin Efes’i, Doğu Akdeniz’in en büyük açık hava müzesi, bölgenin önemli turizm merkezlerinden Uzuncaburç Antik Kenti,

Mersin’in Silifke ilçesinin Efes’i, Doğu Akdeniz’in en büyük açık hava müzesi, bölgenin önemli turizm merkezlerinden Uzuncaburç Antik Kenti, “beyaz örtü”yle kaplanan binlerce yıllık sütunları, tapınakları, kiliseleri ve anıt mezarlarıyla kış mevsiminde de ziyaretçilerini bekliyor.

Sahip olduğu tarihi dokusuyla diğer bölgelere göre daha ılıman geçen kış aylarında bile turistleri ağırlayan Uzuncaburç Mahallesi içerisindeki antik kent görenleri kendine hayran bırakıyor. Bölgenin en önemli tapınağı niteliği taşıyan ve kurulduğu dönemlerde Silifke ile Erdemli ilçeleri arasındaki çok sayıda yerleşim yerinin merkezi olarak bilinen Uzuncaburç, kendine has özellikleriyle dikkati çekiyor.

Uzuncaburç’u ziyaret eden yerli, yabancı konuklar, Sütunlu Ana Cadde, Tören Kapısı, Çeşme Binası, Zeus Tapınağı, Üzüm Hevenkli Sanduka, Şans Tapınağı, Kuzey Kent Kapısı, Yüksek Burç -Uzun Burç, Tiyatro, Helenistik Anıt Mezar, Antik Ana Mezarlık ve Kiliseleri görme imkanı buluyor.