"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SİLİFKE’NİN YOĞURDU TESCİLLENDİ

Mersin’in Silifke ilçesinde dünyaca ünlü, türkülere konu olan Silifke yoğurdu coğrafi işaretle tescillendi.
Bir yıl önce Silifke Ticaret ve Sanayi Odasının başlatmış olduğu tescil işlemleri sonuçlandı. Silifke yoğurdu artık resmen Silifkelilerin oldu. Dünyaca ünlü türkülere konu olan Silifke yoğurdunun tescili ilçe halkını ve yoğurt üreticilerini sevindirdi.
Çömlek, bakır çingil ve plastik çingilde satılan Silifke yoğurdu Silifke çileğinin ardından, “Silifke Yoğurdu”nun tescil işlemi tamamlanarak Coğrafi İşaret Belgesi’ni almaya hak kazandı.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar çok mutlu olduklarını, bu konu üzerinde bir yıldır çalıştıklarını ve sonuca ulaştıklarını belirterek, “Silifke’mizin markalaşması ve bilinirlik düzeyinin artması hususuna büyük önem veriyoruz. Silifke çileğinin ardından ‘Silifke yoğurdu’ tescil işlemi tamamlanarak Coğrafi İşaret Belgesi’ni almaya hak kazandık. Bu tescilimiz artık Silifke’nindir. Sıradaki hedefimiz, sahip olduğumuz değerlerimizin Avrupa Birliği Coğrafi İşaret listesinde yer almasıdır. Bu süreçte destek olan, katkı sunan, nezaket gösterip tebriklerini ileten herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.