"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

TEMİZLİK İŞÇİLERİNE ’KOKU’ TAZMİNATI

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Çevre ve Koruma Müdürlüğünde çalışan temizlik işçilerine bundan sonra ’koku’ tazminatı adı altında ek ücret ödemeye başladı.
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Çevre ve Koruma Müdürlüğünde çalışan temizlik işçilerine bundan sonra ‘koku’ tazminatı adı altında ek ücret ödemeye başladı. Süpürge ile temizlik yapana günlük 3, çöp arabasında çalışan işçilere ise günlük 7 lira ek ücret verilecek.
Akdeniz Belediyesi, önemli bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Belediye, bünyesinde çalışan temizlik işçilerine ‘koku’ tazminatı adı altında ek ödeme yapmaya başladı. Toplu iş sözleşmesinin içine konulan maddeyle artık süpürge ile temizlik yapana günlük 3, çöp arabasında çalışan işçilere ise günlük 7 lira ek ücret ödenecek. Çevre ve Koruma Müdürlüğünde işçileri ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yeni tazminatın hayırlı olmasını temenni etti. Belediyede 700 işçinin çalıştığını kaydeden Gültak, “Bu işçilerimizle ilgili son sözleşmeyi geçen günlerde yaptık. Geçen sene işçilerimiz en düşük 3 bin 250 lira maaş alırken, bu sene ise 5 bin 214 lira alarak yüzde 63’lük bir artış sağladık. Böylelikle işçilerimizi maaş olarak iyi bir yere getirdiğimizi düşünüyorum. Tabiki burada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, bakanlarımızdan, milletvekillerimizden aldığımız destekler ve cesaretle, biz de aynı yolda devam ediyoruz” şeklinde konuştu.