"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

TOROSLAR ’KAF FESTİVALİ’ İLE RENKLENDİ

Mersin’de ilk kez Toroslar Belediyesince düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ’Toroslar Kar Festivali’, ikinci gün gerçekleştirilen bir birinden güzel etkinliklerle sona erdi.
Mersin’de ilk kez Toroslar Belediyesince düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Toroslar Kar Festivali’, ikinci gün gerçekleştirilen bir birinden güzel etkinliklerle sona erdi.
Toroslar’ın 1453 rakımlı Arslanköy Yaylasında düzenlenen festivale, Mersin ve ilçelerinin yanı sıra bölgedeki bir çok ilden yoğun katılım olurken, binlerce kişi Toroslar’ın kartpostallık manzarası eşliğinde yamaç paraşütü, snowboard ve kızakla kaymanın keyfini yaşadı.
Mersin’in her noktasında festivale katılmak isteyen vatandaşlar için 145 araç kaldırıldı. 7’den 70’e herkes festival alanında karın tadını doyasıya çıkardı. Festivale katılanlar, kış sporlarının yanı sıra gün boyu DJ performansı, voleybol, buz hokeyi ve halat çekme, kardan adam yarışması, dans, zumba, step aerobik gösterileri ile hafta sonunu dolu dolu geçirdi. Bölge esnafı da açılan stantlarda birbirinden lezzetli yöresel ürünlerinin tanıtımını ve satışını yaptı.