"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

TOROSLAR’IN 3. ETAP 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI MECLİSTE KABUL EDİLDİ

Mersin’in merkez Toroslar ilçesinin 3. Etap 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı, Toroslar Belediye Meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediye Meclisinin şubat ayı toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında mülkiyeti Toroslar Belediyesine ait olan Arpaçsakarlar Mahallesi’ndeki 6 bin 572,43 metrekare yüzölçümlü alan, okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı adına tahsis edildi. Eğitimin öncelikleri arasında olduğunu belirten Başkan Yılmaz, yeni okul yerinin Arpaçsakarlar Mahallesi’ne ve ilçeye hayırlı olmasını diledi.

21 Mayıs-18 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali için Toroslar Belediye bütçesinden KDV hariç 200 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Müzik festivalinin, kenti ulusal ve uluslararası alanda tanıtan önemli bir organizasyon olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Bu festival, Mersin’e mal olmuş bir organizasyondur. Toroslar Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da destek sağlıyoruz” dedi.