"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

AKDENİZ BELEDİYESİNDE 8 MART’TA KADINLAR İZİNLİ SAYILACAK

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinde, kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde izinli sayılacakları bildirildi.

Meclis üyelerine, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla, kadınlara yönelik hayata geçen hizmetleri anlatan bir video sunuldu. Sonrasında söz alan Başkan Mustafa Gültak, Akdeniz’de yaşayan kadınlar ve anneler için ‘pozitif ayrımcılık’ uyguladıklarını ifade ederek, özellikle kadınlar yararına gerçekleşen ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal ve psikolojik destek ve projeleri anlattı.

Başta şehit anneleri ve şehit eşleri olmak üzere, tüm kadınların ‘8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayan Gültak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözleri ile kadınlara ne kadar değer verdiğini gösterdiğini vurguladı. Gültak, “Atatürk, kadın ve erkeğin eşit olduğunu tüm dünyaya örnek olacak şekilde 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkını sunarak gösterdi. Fakat ne yazık ki ülkemizde dâhil olmak üzere, dünyanın birçok yerinde kadınlar şiddetin çeşitli boyutlarıyla tanışıyor. Bu acı gerçek hepimizi derinden üzüyor.

Adalet Bakanlığımız, kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni reform paketi hazırlığını sürdürüyor. Cumhurbaşkanımız da reform paketinin kısa süre sonra TBMM gündemine geleceğini belirtti. Yeni düzenlemelerin ülkemiz ve kadınlar adına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Gültak, Akdeniz Belediyesi çalışanı kadınların, 8 Mart’ta idari izinli sayılacaklarını ve bu hakkın ayrıca toplu iş sözleşmesine eklendiğini de sözlerine ekledi.