"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAL EVİNDE AYDA 1 TON BAL SATILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’yle gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde 2021’in Mayıs ayında Yenişehir ilçesinde açtığı bal evi, üreticiden temin edilen doğal balı 10 aydır en uygun fiyatlarla Mersinlilere ulaştırıyor. Bal evinde aylık 1 ton bal satışı yapılıyor.

Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı yaklaşık 4 bin arı yetiştiricisinin Toros Dağları’nın eteklerinden zirvesine kadar Mersin’in birçok noktasında yaptığı üretimler bal evinde satışa sunuluyor. Yenişehir ilçesi Dumlupınar Anadolu İmam Hatip Lisesi yanında yer alan bal evinde en çok tercih edilen süzme çiçek balının 850 gramı 70 TL, 460 gramı 40 TL ve 225 gramı 25 TL’den tüketiciye ulaşıyor. Bal evindeki balları külahlarda tatma imkanına sahip olan tüketiciler, ürünleri kredi kartıyla da satın alabiliyor. Bal evinde şu anda 7 çeşit bal yer alıyor. 850’şer gramlık kavanozlar halindeki ballardan narenciye balı 60 TL’ye, sedir balı 90 TL’ye, çam balı 70 TL’ye, harnup balı 140 TL’ye, sandal balı 120 TL’ye, kestane balı ise 250 TL’ye satılıyor. Bal evinde öte yandan 200 gram polen 60, 30 mililitre sıvı propolis 90 ve 10 gram arı sütü 70 TL’den satışa sunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, 10 aydır hizmet veren bal evinden bahsederek, “Burada Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı üyelerin üretmiş olduğu balların doğrudan satışı yapılıyor. 10 aylık süreçte hem üyelerin doğrudan ürettiği balların burada satışa çıkması hem de Mersin Büyükşehir Belediyesinin garantörlüğünde olması sebebiyle halktan yoğun ilgi görüyor” dedi.