"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ŞEHİR TİYATROSUNU TÜRKİYE’YE TANITIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Şehir Tiyatrosu, 2020’nin Ekim ayından bu yana seyirciyle buluşturduğu oyunlarla Türk tiyatrosunun duayenlerinin de karşısına çıkıyor.

Tanıtım günleri kapsamında seyirciyle buluşan ilk oyun, Şehir Tiyatrosu’nun en son prömiyerini yaptığı ‘Buzlar Çözülmeden’ oldu. Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılan gösterime Türk dünyasının duayenleri ve Mersinli tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Bir kasabada kış aylarında buzlar çözülmeden önce yaşanan olaylar izleyiciyi zaman zaman heyecan dolu dakikalara sürüklerken, buzlar çözüldükten sonra ortaya çıkan gerçek ise seyirciye büyük bir şaşkınlık yaşattı. Oyunun sahne dekoru ve kostüm tasarımı seyircinin beğenisini topladı.

“Özellikle pandemi döneminde çıkarttığımız bütün oyunlarımızı izleyecekler”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Mersin Şehir Tiyatrosu’nun şu ana kadar yerel ve ulusal basında haber olarak yer aldığını ancak tanıtım günlerinde oyunlarını değerlendirebilecek kişileri ağırladıklarını belirtti. Konuklar arasında tiyatro dergileri, gazeteleri, ulusal basında kültür-sanat köşesi yazan yazar, edebiyatçılar, sanat kurumu üyeleri, ödül jürileri ve akademisyenlerin yer aldığını kaydeden Atak, “Özellikle pandemi döneminde çıkarttığımız bütün oyunlarımızı izleyecekler, değerlendirecekler. Oyuncularımızla sohbet edecekler. Seyircilerimizle sohbet edecekler. Bizim onlara küçük bir brifingimiz olacak. Onlar da küçük bir panelle aslında şehir tiyatroları konusunda, bölge tiyatroları konusunda, Anadolu’da tiyatronun durumu hakkında bizim oyuncularımızla sohbette bulunacaklar. Çok sevgili Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in konuğu olarak geldiler. Biz Türkiye’de böylesine büyük bir organizasyona imza attığı için kendisine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.