"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

GÜLTAK, ‘HER ÇOCUK BİR FİDAN’ ETKİNLİĞİNDE ÇOCUKLARLA BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

Çocuklar, Akdeniz Belediyesinin ‘Her Çocuk Bir Fidan’ etkinliğinde fidanları toprakla buluşturdu.

Etkinliğe katılan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, projeyi çok fazla önemsediğine vurgu yaparak, “Sağlıklı bir doğa, tertemiz bir hava, masmavi bir gökyüzü ve bereketli topraklar siz çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirastır” dedi.

Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile ‘Her Çocuk Bir Fidan’ projesi çerçevesinde Nacarlı İlkokulu bahçesinde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak’ın yanı sıra İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, veliler, öğrenciler ve Nacarlı sakinleri katıldı.

“‘Her çocuk bir fidan olsun’ felsefesi ile yola çıktık”

Etkinlikte konuşan Başkan Gültak, hizmet ve projeler üretmek adına bürokratları ile oldukça yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gültak, “Bugün de Nacarlı’da çok önemli bir etkinliğe imza atıyoruz. Ülkemizin birçok noktasında erozyonlar, seller gibi üzücü olaylar oldu. Bunların sonucunda can ve maddi kayıplar gerçekleşti. Moralimiz bozuldu; canımız sıkıldı. Bugün yaptığımız etkinlik bu noktada oldukça önemlidir. Akdeniz Belediyesi olarak ‘her çocuk bir fidan olsun’ felsefesi ile yola çıktık. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü başta olmak üzere diğer bürokratlarımızın da yapmış olduğu bu faaliyette 5 bine yakın ağaç fidanını dikip dünyamıza kazandırmış olacağız. Bunların içinde zeytin, ceviz, iğde gibi hem bizlere ve ekilen yerlere faydası olan hem de çocuklarımızın gidip kendi elleri ile koparıp zeytin, ceviz ve iğdenin ne olduğunu öğrenmelerini sağlamaları açısından değerli buluyorum” diye konuştu.